Een knallende opening van de nieuwe brug

Op woensdagochtend 30 september 2015 werd de nieuwe Westerhavenbrug onder grote belangstelling geopend. Zo’n 150 kinderen van de Sint Willibrordusschool werden door drumband Dreamteam vanuit school via de Groenelaan naar de Westerhavenbrug begeleid. Ze trommelden letterlijk alle buurtbewoners op om te komen kijken naar de opening van de nieuwe brug.

Voor de brug stond brugwachter Wout Pols en de overige aanwezigen de stoet al op te wachten. Juf Linda van de Willibrordusschool kwam voor de gelegenheid ook in brugwachtersoutfit, want ze wilde brugwachter Wout helpen met de opening van de nieuwe brug. Tot haar verbazing hoorde ze van Wout dat hij al jarenlang brugwachter is van de brug die niet open kan. Maar dat is ook niet meer nodig, omdat er geen scheepsverkeer is in dat gedeelte van Schiedam.
De klinknagels die Linda bij zich had, bleken anno 2015 nergens meer voor nodig. De nieuwe brug is aan elkaar gelast zonder de kenmerkende klinknagels van Werf Gusto.


Na deze verwarring kon dan eindelijk begonnen worden met het officiële gedeelte: de feestelijke opening van de brug. Twee jarige kinderen van de Willibrordusschool mochten eerst een biljartbal over de zelfgebouwde bruggen laten rollen. Een biljartbal omdat de brug gelegen is naast Biljartcafé de Nieuwe Brug. De zelfgebouwde bruggen zijn gemaakt door kinderen uit de Gorzen bij Komkids Gorzenkids en Lucky U onder leiding van workshopdocenten Harry Schumacher, Roel Crul en Sjef van Duin van Mooi Werk.
Daarna stapten ze op een skelter en reden ze, na het vlaggen door wethouder Alexander van Steenderen, de barricade op de brug omver. De brug was door deze handeling officieel geopend!

Daarna hadden de wethouder en Nel van der Marel nog de eer om het bordje op de brug te onthullen, waar ook de oude Westerhavenbrug op geëerd werd. Tot slot was het tijd voor ranja en taart!